« Sport Awards Helmond 2018 een absoluut succes - foto link volgt z.s.m.»

Gepubliceerd op 02-02-2019

Sportgala: ‘Helmonds beste’ is na jaren weer terug

HELMOND - Ongeslagen kampioen werden ze, de voetbal­lers van Mierlo-Hout. Als hoogst spelende amateurclub in Helmond geldt de vereniging alom als Helmonds beste. Een officieuze titel, tót gisteren.
ED, Harry Weerts 01-02-2019
 
RKSV Mierlo-Hout werd tijdens de Sport Awards Helmond gekozen tot sportploeg van het jaar 2018, waardoor het team van trainer Raymond Koenraadt zich nu écht de beste ploeg van Helmond mag noemen. En met de voetballers uit ’t Hout kan een hele nieuwe lichting jonge Helmondse sporters eindelijk weer eens pronken met de eretitel ‘beste van de stad’. Het was immers alweer vijf jaar geleden dat het vorige Helmondse sportgala gehouden werd. 

Sportiefste basisschool
In 2019 is het evenement breder van opzet. Nieuw is de prijs voor meest sportieve basisschool, een eer die was weggelegd voor de Silvester Bernadette. ‘Een sportieve school bij uitstek met een flinke lijst aan activiteiten’, volgens de vijfkoppige jury. ,,Nu dingt de Silvester Bernadette ook mee naar de eretitel Sportiefste school van Nederland”, wist gymleraar Nicky van der Aa te verklappen. Het introduceren van de prijs voor basisscholen past ook bij de doelstelling van organisatoren Guido van Erp en Cor van Gils. ,,Wij willen basisscholen aanjagen om nog meer aan sport te doen”, is hun uitleg.
Rolstoeltennis
Individuele prestaties blijven echter toch het meeste bekijks trekken op een sportgala. Dat rolstoeltennisser Niels Vink bij de winnaars hoort, verbaast geen mens. Werkelijk alles lijkt momenteel te lukken bij de leerling van het Dr.-Knippenbergcollege, die al jong een dubbele beenamputatie moest ondergaan. Vorige week werd hij wereldkampioen junioren, en in De Geseldonk kreeg Helmonds beste paralympische sporter een passend eerbetoon. Vink deed een oproep aan mede-gehandicapten om ook te gaan sporten. ,,Er ging een wereld voor me open.”

Olympische Spelen
Dat Indy Scheepers (BMX) verkozen werd tot beste sportvrouw mag evenmin een verrassing heten. Ze mag in de ogen van vader Jeroen een ‘lief meiske’ zijn, eenmaal op de startschans is de tiener voor de duvel niet bang. Dit bleek ook wel toen ze in juni in Bakoe wereldkampioene junioren werd. Ze droomt hardop van de Olympische Spelen. Dat laatste geldt ook voor handboogschutter Damian Vaes. De woorden ‘jong en ambitieus’ zijn evengoed van toepassing op de 17-jarige Helmonder, die eremetaal aaneenreeg en zich nu de beste van Helmond mag noemen.
Maar er is in de sport ook nog altijd iets anders dan winst en verlies. Plezier en passie bijvoorbeeld. Die zijn niet weg te denken bij het G-team van MULO, dat met de prijs voor paralympische ploeg aan de haal ging.
 

FOTO: De nieuw in het leven geroepen titel ‘meest sportieve basisschool’ ging gisteren tijdens de Sport Awards Helmond naar Silvester Bernadette. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Link naar het ED artikel HIER

694-2-1549110095.jpeg